“Hi ha un bon grapat de gent que té ganes de recuperar aquest orgull de barri lluitador”

Molta gent a la presentació que vas fer a Can Batlló comentava que era un barri molt unit.

Els van posar en un racó apartats del món. Feien trajectes molt llargs per anar a treballar i així xerraven, era una manera de sentir-se junts i crear sentit de comunitat i de lluita. Parlaven de la trabazón, lluitar tant en l’espai laboral con en l’espai de residència.

A partir de la publicació del llibre hi hagut gent del barri que s’ha interessat en seguir rescatant aquesta història.

Crec que abans tenien una mena de por per veure què s’explicava al llibre. Encara que sembli mentida, encara hi ha gent que es veu incapaç de parlar d’allò que va passar, són uns fets molt difícils de pair. Van ser la generació del silenci. Tenien por de parlar d’allò que no es parlava. A més, s’han explicant moltes coses del barri en termes pejoratius i no volien que es tornes a reproduir aquesta visió. Tot i això, després de parlar amb gent, de veure les fotografies publicades, fullejar el llibre o acudir a alguna presentació, moltes persones veuen el projecte d’una manera diferent.

Tenen ganes de trencar aquest silenci?

Generalitzar és difícil. Per mi hi ha un bon grapat de gent que té ganes de recuperar aquest orgull de barri lluitador. Alguns m’estan passant fotografies, carnets de la CNT que estaven més que amagats, etc. És per estar content. Ara hem creat un blog (www.rastrosderostros.wordpress.com), alguna cosa es mou.

Entrevista completa en: «Hi ha un bon grapat de gent que té ganes de recuperar aquest orgull de barri lluitador» (Entrevista en La Burxa, noviembre 2013)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s